Sarıçam
Yoğun olarak Kuzey Anadolu’nun iç mıntıkalarında yayılım gösterir. Yaşamakta olduğu geniş alanın ekolojik şartlarına göre 20-50 m arasında boy gösterebilir. Dona ve kuraklığa karşı dayanıklıdır.
Karaçam
Ülkemizin hemen her yerinde görülür. Balçıklı kum topraklarında iyi yetişir. Odunları sert, dayanıklı, reçineli ve kalitelidir. Gençlikte büyümesi hızlıdır. Dona ve kuraklığa karşı dayanıklıdır.
Kızılçam
Türkiye’de en çok Akdeniz kıyı kuşağı ve Güneydoğu bölgesinde bulunur. En geniş alana yayılış gösteren çam türümüzdür. Sıcaklık isteği fazladır, doğal olarak yetişir ve hızlı büyür.
Meşe
Pek çok coğrafyada yetişebilen bir ağaç türüdür. Bazı meşe ağaçlarının yaprakları dört mevsim dökülmez. Ağaç kabuklarından elde edilen kısımdan çay yapılır. Türkiye’de 20 çeşit meşe ağacı türü bulunmaktadır.
Toros Sediri
Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yayılış gösterir. Serin ve derin topraklarda iyi bir büyüme gösterir. Yurdumuzda birçok yerde görüldüğü gibi nispeten kurak ve kalkerli yamaçlarda yetişebilmektedir.
Kayın
Ülkemizde Kocaeli Yarımadası, Ege ve Doğu Karadeniz bölgelerinde bulunur. Ormanların yüksek mıntıkalarında yayılış gösteren kayın humusça zenginleşmiş toprakları sever. En büyük düşmanı don ve kuraklıktır.
Fıstıkçamı
En geniş coğrafi yayılışını Batı Anadolu’da yapar. Odunundan çok halk arasında ‘çam fıstığı’ diye adlandırılan yağlı tohumundan yararlanılır. Düzgün gövdeli, şemsiye görünümlü ve değerli bir süs ağacıdır.
Kaynak: OGM